Šrcd

        

Psihoterapevtska skupina za ženske z gibalno – izraznimi elementi

Ples z rutoTelo, čustva in duševnost so medsebojno povezani, zato gibalno – izrazna terapija omogoča integracijo čustvenega, kognitivnega, fizičnega in socialnega dela posameznika.
 
Skupina je namenjena ženskam, ki si želijo samospoznavanja in osebne rasti s pomočjo vključenosti telesa, si želijo poglobiti stik s telesom in izstopiti iz stalnega razmišljanja ter se želijo spoprijateljiti in bolje razumeti sporočila svojega telesa in čustev. Za vstop v skupino ni potrebno nobeno plesno predznanje, potrebna pa je odprtost za telesno raziskovanje.
 
Posamezno srečanje je sestavljeno iz dveh delov:
 
1. Pri del srečanja – IZRAZNI DEL:
Najpogosteje je namenjen telesnemu izražanju. Udeleženke preko različnih gibalno-plesnih tehnik raziskujejo svoj notranji svet. Ne gre za vnaprej strukturirane plesne korake, ampak za ustvarjanje varnega, strukturiranega gibalno-plesnega konteksta, v katerem ima posameznica ima dovolj varnosti za raziskovanje svojega gibanja, skozi katerega  raziskuje svoje telesno doživljanje, čustva, spomine, pomembne odnose ipd. Občasno se poslužimo drugih umetnostnih orodij, kot so glina, risanje, igra vlog ipd.
 
2. Drugi del srečanja – POGOVORNI DEL:
Namenjen je govorni psihoterapiji, skozi katero ubesedimo dogajanje tekom gibalno-plesnega dela, porajajoče odnosne teme, spomine, asociacije, doživljanje, skupinsko dinamiko ipd. ter povezujemo te teme z vsakdanjim življenjem. 
Teme, s katerimi se skozi različne tehnike spoznavamo in jih raziskujemo so:
  • doživljanje sebe,
  • pomembni odnosi,
  • delo z notranjim kritikom,
  • razvijanje ženstvenosti,
  • čustva,
  • skupinska dinamika,
  • in mnogo več… 

Skupina poteka ob sredah, dvakrat mesečno, od 17.00 do 19.00. Skupina je zaprtega tipa - ko se zbere zadostno število oseb (6 oseb), se skupina zapre. Zaradi kontinuitete terapevtskega procesa, je redna prisotnost na srečanjih skupine zaželjena. Ob prijavi oziroma pred vključitvijo v skupino ste vabljena na informativno brezplačno individualno srečanje z voditeljico skupine. 

Skupino vodita Vesna Mirt Čampa, univ. dipl. psih., spec. zakonske in družinske terapije, ali/in Petra Mustar, univ. dipl. psih., izpop. zakonske in družinske terapije. Sestajale se bomo v prostorih ŠRCD, Gosposvetska 1 v Ljubljani.

Prispevek je 20 EUR za srečanje (2h) oziroma 120 evrov za 3 mesece (6 srečanj). Prijave zbiramo skozi celo leto. Na skupino se lahko prijavite preko elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 040 508 785, kjer sporočite svojo telefonsko številko na telefonski tajnici in nato vas v najkrajšem možnem času pokličemo nazaj. Lepo vabljene!