Šrcd

        

Seminar 'Delo z ljudmi'

delozljudmiTema letošnjega seminarja bo pozitivna naravnanost v življenju. Ta postaja spričo zapletene in negotove situacije v naši družbi in v svetu čedalje bolj oddaljeni in nerazumljeni cilj. Pozitivnosti ni mogoče doseči z iskanjem srečnih trenutkov ali hlastanjem za izjemnimi doživetji, ki se lahko v hipu obrnejo proti nam. K pozitivnosti se lahko samo obračamo, ne moremo pa je zgrabiti, ker prihaja k nam in v naše življenje po odnosih s pozitivnimi ljudmi.

Sem pozitivna oseba, obdana s pozitivnimi sodelavci in domačimi? Prepoznam pozitivne ljudi? Kako lahko živim pozitivno v svetu stresa, negotovosti in nemira? Kaj je o pozitivnosti ugotovila stroka? Kako živijo pozitivnost družine, pari, skupine in skupnosti?
Odgovore na ta vprašanja bomo poiskali v dopoldanskem in popoldanskem delu seminarja.

Seminar ima dva dela:

Kaj je pozitivnost?

V dopoldanskem delu seminarja bomo pozitivno naravnanost obravnavali individualno. Udeleženci bodo prek osebnih vaj spoznavali, kaj jih v njihovem sedanjem doživljanju in življenju drži v negativnih občutjih in stanja in kaj v pozitivnih. Spoznali bodo značilnost enih in drugih občutij in stanj ter kako se ta občutja širijo v odnosih in kako se nanje odzovejo. In še: kako negativna in pozitivna občutja oblikujejo pogled nase in na druge? Kako reagiram v odnosih, če sledim negativnim ali pozitivnim občutjem?

Pozitivnost v odnosih

V drugem delu bomo razmišljali o tem, kako gojimo pozitivnost v družini in parih, na delovnem mestu, z uporabniki, v terapiji. Teme: vihar občutij doma in na delovnem mestu; prepoznavanje sposobnosti, vztrajnosti in moči v odnosih nemoči; sočutje in hvaležnost.

Seminar bo potekal v prostorih ŠRCD, Gosposvetska 1, Ljubljana. Cena udeležbe je 80 EUR, za upokojence, študente in brezposelne 60 EUR. Na enodnevni seminar se lahko prijavite prek elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 040 508-785. 

Izvajalci seminarja so ustanovitelji centra ŠRCD dr. Katarina Kompan Erzar, dr. Tatjana Rožič, dr. Andreja Poljanec in dr. Tomaž Erzar