Šrcd

        

Izobraževanje prostovoljcev za delo z ljudmi

Kat AndProstovoljsko delo je izraz posameznikove plemenitosti, saj kaže na njegovo pozornost do stisk in potreb drugih ter na pripravljenost nameniti svoj prosti čas v dobro in korist drugih. Opravljeno delo ga notranje bogati, izpolnjuje, daje občutek vrednosti, pomembnosti, pripadnosti in smiselnosti.

Kadar je prostovoljsko delo povezano z nudenjem pomoči zdravstveno in socialno ogroženim ljudem, se lahko prostovoljci pogosteje soočijo s čustvenimi izzivi – tako prejemnikov pomoči kot lastnimi. Zato je zanje toliko pomembneje ozaveščanje lastnih doživljanj, pričakovanj, prepričanj, kot tudi poznavanje dinamike odnosov v najrazličnejših življenjskih okoliščinah, v katerih se znajdejo prejemniki prostovoljne pomoči.

Na izobraževanju prostovoljcev za delo s socialno in zdravstveno ogroženimi posamezniki v različnih starostnih obdobjih se preko teoretičnega in praktičnega dela (v obliki delavnic, vaj in individualne refleksije s terapevtom) sprehodimo skozi spoznavanje osnov razvoja otroka in pomena družinskih odnosov, pomena čustev, spomina, samozavedanja, sočutja, odzivnosti, iskrenosti do sebe, pomena varnih odnosov za dobro psihično in fizično počutje posameznika v skupini in v svetu ter pomen blagostanja in ohranjanja dostojanstva v družini in pri posamezniku. Naši strokovnjaki so že vodili izobraževanju prostovoljcev Karitasa, SOS telefona in prostovoljnih spremljevalcev otrok na Debelem rtiču.
Kraj in dožlina izobraževanj po dogovoru.
 
Za več informacij in prijave se lahko obrnete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefon 040 508-785.