Šrcd

        

Za učitelje

Kako kot učitelj dovolj dobro preživeti v razredu?

Namen izobraževalne delavnice je okrepiti učitelja v njegovi kompetentnosti.

V razredu se učitelj znajde pred skupino otrok, v kateri ima vsak posameznik precej dolgo in edinstveno zgodovino ter sedanjost življenja v odnosih in doživljanja teh odnosov ter samega sebe. To je precej velik stres in breme.

 


Izobraževanje vodi dr. Janez Sečnik

Učitelj biologije in gospodinjstva ter specialist zakonske in družinske terapije. Ima 12 letne izkušnje s poučevanjem otrok v osnovni šoli in vodi seminarje za učitelje.

 Janez

Učitelji se pogosto počutimo pretirano odgovorne za odzive otrok, saj se pogosto ne zavedamo, da so ti odzivi močan pečat družine, v kateri otrok živi. Pogosto se zapletemo v občutke krivde neuspeha, nemoči, s katerimi pa v razredu izgubimo sposobnost veselja, sproščenosti in dobrega počutja. Zato se bomo na delavnici posvetili predvsem sledečim temam:

  • Zavedanje in pomembnost konstruktivnega postavljanje meja med učiteljevimi občutki in občutki, ki jih želi – zavestno ali nezavedno projicirati kateri od staršev v učitelja, pogosto zaradi svojih lastnih stisk in stresa,
  • Pomembnost ozaveščanja moči razvoja otroka v družini, kot primarnega vpliva na njegovo počutje in ravnanje v razredu,
  • Razvoj sposobnosti zavedanja svojih lastnih občutkov ter ravnanja z njimi,
  • Pomen in moč zavedanja svojih meja in nalog ter zaščita lastnega dostojanstva na spoštljiv način.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonu 040 508 785.