Šrcd

        

Pravljične urice

PRAVLJIČNE URICE S TERAPEVTSKIM UČINKOM, ki jih organiziramo terapevti na Študijsko-raziskovalnem centru za družino v Domžalah.

Pravljice so osnovna hrana za dušo tako otrok kot odraslih. Pravljične urice s terapevtskim učinkom so namenjene otrokom, saj preko njih lažje doživimo in razumemo otrokovo počutje. Za svojo stisko otrok včasih ne najde besed in mu pravljica pomaga, da odrasli obravnavamo njegovo stisko resno. Otroku preko njemu znanih bitij (živali, rastline, narava) pravljica ponuja rešitve.

Omogočajo nam uvid v otrokovo počutje in dojemanje. Otroku pomagajo poimenovati in (raz)ločiti občutke in čustva. Kakovostna pravljica ne zatiska oči pred realnimi situacijami. Včasih ne vemo, kako otroku predstaviti spremembe in nove izzive. Terapevtske pravljice bodo otroka opolnomočile ter mu dale vedeti, da je sposoben, da zmore, da ni edini z neko težavo in da v njej ni sam. Pravljica tako nam kot tudi otroku predstavlja varen kotiček. Zavedamo se, da bo konec srečen in da rešitev vedno obstaja.

Pravljice bodo potekale ob ponedeljkih od 15-16. ure v prostorih ŠRCD, Ljubljanska 64, Domžale in so BREZPLAČNE – izvedbo financira občina Domžale.

Prijave na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (Lili Kodelja). Vabljeni, začnemo v mesecu oktobru!