Šrcd

        

Delavnica terapevtskega in reflektivnega pisanja

Ljudje včasih nekatere občutke ali dogodke, ki so se nam v življenju pripetili, lažje zapišemo, kot povemo. List papirja (v fizični ali elektronski obliki) je lahko varen prostor, ki hrani naše spomine, da jih lažje ozavestimo, začutimo, predelamo in svobodneje zadihamo. Terapija s pisanjem je strokovno preverjena tehnika, ki nam omogoča videti in začutiti naše zgodbe še na drugačne načine, krepi našo samozavest, kreativnost, mentalno odpornost, nam pomaga pri soočanju z življenjskimi izzivi ter prinaša nova spoznanja o sebi, naših odnosih in svetu.pero

Delavnica terapevtskega in reflektivnega pisanja je namenjena vsem, ki radi pišete ali želite pisati (dnevnike, zapiske, pesmi, prozna besedila ipd.) in raziskovati svoj notranji svet skozi moč besed brez kritike ali obsojanj. V svojem načinu izražanja ste lahko povsem svobodni in samosvoji. Cilj tovrstne delavnice ni pisanje za javno objavo, ampak motrenje lastnih izkušenj in občutkov, ki jih takšen način izražanja prinaša. Vse, kar potrebujete za udeležbo na delavnici, je pisalo, papir in motivacija za pisanje.

Delavnica je sestavljena iz dveh delov – pisni del delavnice (podrobna navodila za pisanje dobite na sami delavnici) je namenjen samostojnemu delu v lastnem tempu, času in prostoru, ki vam najbolj ustreza (od 1 do 2 uri pisanja na teden), enkrat tedensko pa se srečamo v prostorih ŠRCD, kjer se v varnem okolju pogovorimo o vsebinah, občutkih, čustvih in doživljanjih, ki so se nam ob določenih tematikah zbudili.

Delavnico terapevtskega in reflektivnega pisanja vodi Katarina Juvančič, relacijska družinska in partnerska terapevtka stažistka, kantavtorica in pesnica ter certificirana praktikantka terapevtskega in reflektivnega pisanja.

Datumi srečanj v živo – vsak torek med 17:00-18:30 v prostorih ŠRCD (Ulica talcev 6, Ljubljana). Srečanja v živo potekajo v petih terminih od 16.4. do 21.5. 2024 (datum 30.4. ni vključen zaradi praznikov).
Na delavnico sprejmemo 6 udeleženk_cev.

Prispevek za delavnico je 120 EUR za zaposlene in 100 EUR za brezposelne in študente. Možno je plačilo v dveh obrokih.

Za več informacij sem vam na voljo na email naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., kjer zbiramo tudi prijave na delavnico, in sicer do četrtka, 11.4. oz. do zapolnitve mest.

Dobrodošle! Dobrodošli!