Šrcd

        

Naj noben otrok ne izostane

Takojšnja psihosocialna pomoč otrokom in mladostnikom iz ogroženih družin
Program je namenjen izključno psihosocialni pomoči otrokom in mladostnikom iz ogroženih družin, ki potrebujejo TAKOJŠNJO celostno in dolgotrajno psihosocialno obravnavo, največkrat po priporočilih centra za socialno delo ali osnovnih šol na področju Domžal.
V enoti Domžale poteka program, ki je namenjen delu z otroki in mladostniki pri krepitvi čustvenega razvoja in lastne samopodobe. Istočasno je program namenjen tudi pomoči mladostnikovim skrbnikom pri razvijanju bolj kvalitetnega odnosa z otroki. Namen programa je celostna dolgotrajna obravnava otrok in mladostnikov z namenom izboljšati čustveno stanje otroka, izboljšati učni uspeh, omiliti socialno izključenost, odkriti vzroke težavnega vedenja, odkriti vzorce, ki onemogočajo normalno funkcioniranje otrok in mladostnikov v družbi in domačem okolju, omogočiti otrokom in mladostnikom, da povečajo svojo vsakdanjo funkcionalnost in vključenost v socialno mrežo (npr. prijatelji, šolske aktivnosti, interesna področja…)

Program sofinancira OBČINA DOMŽALE in je zato namenjen občanom Domžal brezplačno. Program se izvaja v dopoldanskem času.
Nosilka programa je univ. dipl. socialna delavka ter zakonska in družinska terapevtka, Lidija Bašič Jančar.

Kontakt: e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in telefon: 040 820-899.

domzale