Šrcd

        

dr. Andreja Poljanec

ANDREJAPOLJANEC

Docent dr. Andreja Poljanec, specialistka zakonske in družinske terapije, je delala sprva kot terapevtka in raziskovalka na FDI. Med leti 2007 in 2012 je bila mlada raziskovalka in asistentka na Teološki fakulteti v Ljubljani, sedaj je predavateljica na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda, kjer je tudi vodja programa psihologija.

Na centru za socialno delo Logatec vodi tudi skupino Odnosi so vedno izziv, namenjeno osebam, ki so že dlje časa brez zaposlitve. Trenutno predava tudi na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici.

Je avtorica knjige Rahločutno starševstvo, kot soavtorica pa je sodelovala pri izdaji knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema. Izdala je tudi izobraževalni avdio CD 6 poti do sproščenega starševstva in posnela sklop oddaj o starševstvu z naslovom Srce, ter bila vrsto let strokovna sodelavka zavoda Iskreni.net. 

Na Zavodu ŠRCD izvaja individualne, partnerske in družinske terapije, ter vodi terapevtske skupine in izobraževanja za starše. Je soustanoviteljica Skupine za mlade mamice ter ustanoviteljica skupine Rahločutni starši - rahločutni otroci.

Področja raziskovalnega dela: delo z mladimi, rahločutno starševstvo, teorija navezanosti, družinsko življenje in partnerski odnosi. S predstavitvami je aktivno sodelovala na mednarodnih konferencah v Atenah, Tel Avivu, Madridu, New Yorku, Portorožu, Rogli…

Delovanje: Ljubljana, Gosposvetska cesta 1.

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.