Šrcd

        

dr. Andreja Poljanec

ANDREJAPOLJANEC

Dr. Andreja Poljanec, univ. dipl. psihologinja, zakonska in družinska terapevtka in supervizorka, soustanoviteljica ter strokovna vodja zavoda Študijsko-raziskovalni center za družino.
Na zavodu od vsega začetka razvija in različne projekte za pomoč otrokom, mladostnikom in njihovim družinam, ki so financirani s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Javnih štipendijskih skladov, Evropske unije ipd. Na projektih, financiranih s strani MDDSZ je bila vrsto let tudi zaposlena in kot terapevtka delala z raznovrstnimi problematikami (nasilje, psihopatologija, družinski odnosi, ...). Od leta 2008 pa do danes je ustanovila in vodila vrsto različnih skupin dela z ljudmi; Skupino za mlade mamice sta ustanovili skupaj z dr. Katarino Kompan Erzar, skupino Rahločutno starševstvo, skupino za mladostnike na PUM-u, skupino »Odnosi so vedno izziv« za dolgotrajno brezposelne, skupino »Rahločutno materinstvo«, namenjeno mamicam, …

Zaposlena je na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj na ljubljanski podružnici, kjer vodi študij Psihologije in predava. Pod okriljem SFU Ljubljana vodi tudi Psihološko svetovalnico, kjer izvaja psihoterapijo in psihološko svetovanje, vodi telefon v čustveni stiski Prisluhnem ti ter organizira in izvaja različna izobraževanja. Predava na področjih zdravstva, socialnega skrbstva, vzgoje, šolstva, javne uprave, starševstva in partnerskih odnosov, rahločutnih in empatičnih odnosov, … Predava tudi na Fakulteti za uporabne družbene študije. Je članica uredniškega odbora znanstvene revije Kairos in članica študijske skupine za Sinodo Cerkve v Sloveniji, v letih 2021 in 2022 je bila tudi članica Strateškega sveta vlade za socialno politiko. Pogosto je vabljena na različne simpozije, medijske dogodke in predavanja ter je družbeno aktivna.

Je avtorica številnih slovenskih in tudi mednarodnih prispevkov, med drugim knjig Rahločutnost do otrok, Rahločutno starševstvo, Med dvema ognjema, … Predava je na mednarodnih konferencah (Atene, Tel Aviv, Madrid, New York, Zagreb, …). Verjame, da je v odnosih, kjer je prisoten čustveni stik in se razvija empatija, življenje fizično in psihično bolj zadovoljujoče in polno. Pri raziskovanju in v praksi zato pozornost posveča predvsem varnim in dostojanstvenim odnosom v različnih sistemih in kako v njih ustvarjati kvalitetno življenje in razvoj.
Je poročena in mati petih otrok.

Delovanje: Ljubljana, Gosposvetska cesta 1.

Kontakt: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.